NL / FR
massieve
parketten
samengestelde
parketten
tapijten
op maat
onze
PROJECTEN
Onze massieve parketvloeren zijn vervaardigd uit Europese of Amerikaanse eik.
We kunnen ze op de werf of in de fabriek afwerken.
Massieve Parketten
Massieve parketvloeren bedekken de vloer met 7 tot 25 mm dik massief hout. De precieze dikte en de grootte van de elementen bepalen hoe het parket geplaatst wordt. Er zijn verschillende types massieve parketvloeren. U vindt ze verder op deze pagina terug.
Plankenvloeren
Een plankenvloer is tijdloos, sluit aan bij elke stijl en staat symbool voor duurzaamheid. Ze bieden altijd een mooie, warme uitstraling. Dankzij de moderne behandelings- en onderhoudsmethodes bestaan er heel veel toepassingen voor plankenvloeren.
Een plankenvloer bestaat uit planken van gelijke breedtes, of uit een speelse wisselwerking van brede en smallere planken. Met of zonder onderparket naargelang het type planken en hun dikte.
Verouderde parketvloeren
De rustieke kwaliteit van verouderde vloeren weerspiegelt de schoonheid van de oude parketten. De creatieve mogelijkheden zijn eindeloos. Door het samenspel van vormen, structurele elementen en kleurencomposities groeit iedere opdracht uit tot een prachtige realisatie.
Motieven
Hier komt de vaardigheid van de ervaren parketlegger volledig tot haar recht. Met een subtiel evenwicht tussen licht en schaduw geven motieven uw interieur dat extra accent. Klassieke parkettekeningen geven ook in een modern interieur een verrassend effect weer. Van versailles tot een traditionele visgraat, wederom een brede waaier aan keuzes.
Versailles
Hét klassieke paneelwerk bij uitstek. Deze panelen worden gemaakt op basis van de Franse trianonstijl of vlechtwerk en afgewerkt met een boord parketstroken. Dit motief bestaat in verschillende varianten (van 50 tot 100 cm)
Visgraat
De klassieke parkettekening met een exclusieve uitstraling, verkrijgbaar in diverse groottes.
Hongaarse Punt
Samengestelde banen met in puntmotief gelegde planken (45° of 60°). Hongaarse punt wordt nogal eens verward met visgraat. Het verschil is dat de vloerdelen in een hoek tegen elkaar aan vallen. De uitstraling van een Hongaarse punt kan wat rustiger of moderner overkomen dan een visgraat vloer.
Bamboe en Exotische Parketvloeren
Bamboe is een duurzaam product, relatief nieuw op de markt. Bamboe dankt zijn populariteit aan zijn natuurlijke en eigentijdse uitstraling.
Op hun beurt zijn exotische parketvloeren gekend voor hun intense kleurschakeringen en geven ze uw interieur een apart en stijlvol tintje. Deze vloeren worden vaak in bad- en douchekamers gebruikt. Teak, Merbau, Wengé, Iroko, Doussié, Jatoba en nog veel andere exotische parketvloeren kan U bij Brabo Flooring aanvragen.
back to top